Nieuws

Nog 1 dag om claims in te dienen voor gebruiksjaar 2021

door NORMA

Dien al je bijdragen in programma’s die in gebruiksjaarHet jaar waarin een programma is 'gebruikt', oftewel: uitgezonden / gestreamd / verkocht / etc. 2021 zijn uitgezonden en/of gebruikt uiterlijk op woensdag 31 augustus in via MyNORMA.

Op die manier stel je NORMA in staat om nog voor het einde van het jaar uit te kunnen betalen.

Ben je nog niet aangesloten bij NORMA, maar heb je als uitvoerende kunstenaar wel meegewerkt aan een programmaFilms, tv-series, documentaires, tv-programma’s, concert- en cabaretregistraties, etc. die is vastgelegd en verspreid in 2021? Dan heb je mogelijk wel recht op een vergoeding via NORMA. Hiervoor gelden wel enkele voorwaarden. Belangrijk is dat het gaat om een uitvoering van een werk, dus daadwerkelijk een performance.

Denk bijvoorbeeld aan:

  • Een vertolking van een rol in bijvoorbeeld een serie of film
  • Het inspelen van soundtracks/leaders voor films/serie
  • Het inspreken van een (animatie)serie of film
  • Een live-optreden van een act in een televisieprogramma
  • Cabaret of dansshow

Het geven van interviews, het presenteren van een programma of het meedoen aan een spelshow worden niet als een uitvoering beschouwd.

Om aanspraak te kunnen maken op een eventuele vergoeding via NORMA, is het van belang dat jij je eerst aanmeldt als aangeslotene. Wanneer je vervolgens bent aangesloten bij NORMA, kun je programma’s aanmelden waarin jij meespeelt via het MyNORMA portal.  Lees hier meer informatie over onze aanmeldprocedure.