NORMA fonds - NORMA

Wat is het NORMA fonds?

Het overgrote deel dat NORMA incasseert, gaat direct naar de uitvoerende kunstenaars. Een klein deel wordt jaarlijks gereserveerd voor zogeheten SoCu (Sociaal-Culturele) projecten. Deze subsidies worden verdeelt onder uitvoerende kunstenaarsEen uitvoerende kunstenaar is de persoon die een auteursrechtelijk beschermd werk uitvoert, zoals een (stem)acteur, muzikant of danser. via het NORMA fonds. Het NORMA fonds is bedoeld voor projecten of activiteiten die de culturele, maatschappelijke en professionele belangen van uitvoerende kunstenaars bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling, een concertreeks of een nieuwe plaat.

Hoe kan ik een NORMA fonds aanvraag indienen?

Aanvragen zijn op dit moment gesloten. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven over nieuwe aanvraagrondes in 2023.

De volgende aanvraagronde opent op vrijdag 1 september. De deadline voor deze ronde is 19 september.

Indienen eindrapportage

Wanneer je project is toegekend, vragen wij om uiterlijk drie maanden na de afronding van het project een eindrapportage aan te leveren. Het format voor de eindrapportage vind je hier.

Let op: Het NORMA fonds behoudt zich het recht voor de subsidie (deels) terug te vorderen als het uiteindelijke project in bijzondere mate afwijkt van de oorspronkelijke aanvraag. Hierbij gaat het dan met name om niet-uitgevoerde projecten of projecten die in erg afgeslankte vorm zijn uitgevoerd. Wijzigingen binnen het projectplan of de begroting moeten dan ook ten alle tijden gemeld zijn en door NORMA goedgekeurd te worden.

Speciale aanvraagrondes

Het NORMA fonds heeft in 2020 en 2021 twee bijzondere aanvraagrondes opengesteld, waarbij subsidie vanuit het Steunfonds Rechtensector is verdeeld. Het is niet meer mogelijk om voor het NORMA Corona fonds en het NORMA Feniks fonds een aanvraag in te dienen. Hier vind je een actueel overzicht van alle fondsen.

Lees voordat je aan je aanvraag begint het NORMA fonds reglement goed door.

Heb je vragen over het NORMA fonds of het NORMA Feniks Fonds? Neem dan per e-mail contact op met Robert Zomers via: normafonds@stichtingnorma.nl.