Nieuws

Simone van Vugt nieuw lid in de Raad van Rechthebbenden

Geplaatst op

Vandaag, donderdag 1 juli, treedt Simone van Vugt toe tot de Raad van Rechthebbenden en zal zij opkomen voor de belangen van rechthebbenden vanaf de vrije zetel audio.

Tijdens de jaarlijkse Vergadering van Aangeslotenen op 1 maart j.l. is Simone van Vugt (1991) officieel voorgedragen tot lid van de Raad van Rechthebbenden. Simone heeft sinds 2010 een actieve rol in de Nederlandse popsector en speelde onder meer als multi-instrumentalist de afgelopen jaren met verschillende projecten op de Nederlandse poppodia/festivals. Ze was ook regelmatig live op de radio te horen en ze was op tv te zien in De Wereld Draait Door, waar ze speelde bij de band Sue the Night. Simone werkt voor auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, waar ze gespecialiseerd is in online auteursrecht. Daarnaast volgt ze een masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam en werkt ze aan een album onder het pseudoniem: Loveless. Als jongste lid van de Raad van Rechthebbenden vindt ze het belangrijk dat alle rechthebbenden van NORMA zich kunnen herkennen in de organisatie en wil ze het jonge en frisse geluid van de muzieksector vertegenwoordigen. Van harte welkom bij NORMA, Simone!

*Wijziging per 1 juli 2022: De Raad van Rechthebbenden bestaat niet meer. Simone van Vugt is nu lid van de Repartitie en SoCu Commissie.