Nieuws

Music Rights on Tour

door NORMA

Music Rights on Tour is een gezamenlijk initiatief van BumaStemra, Sena en NORMA.

Deze Collectieve Beheersorganisaties (CBO’s) zorgen ervoor dat het werk van componisten, tekstschrijvers, producenten en uitvoerende kunstenaars (o.a. muzikanten, (stem)acteurs, dansers) betaald wordt als dat wordt uitgezonden op radio, televisie of wordt uitgevoerd, bijvoorbeeld bij een evenement.

De aftrap van Music Rights on Tour was in 2019 tijdens Noorderslag. Dit filmpje geeft een indruk van de Music Rights on Tour panels tijdens muziekevents. Na het succes bij de events volgden de masterclasses voor muziekopleidingen.

Vroeg of laat krijgen studenten te maken met muziekrecht. Het is een belangrijke inkomstenbron en daarom belangrijk om te weten waar rechten om draaien. En daarom toert Music Rights on Tour. Om meer informatie te geven over muziekrecht!

Music Rights on Tour heeft inmiddels op meer dan 30 opleidingen aan ruim 1000 studenten een masterclass gegeven.

Kijk voor meer informatie op www.musicrightsontour.nl. Je kunt Music Rights on Tour ook volgen op Facebook, Instagram en Linkedin.