Structuur van NORMA
NORMA hanteert het Raad van Toezichtmodel op basis van een tweelagenstructuur. De dagelijkse leiding is in handen van de directeur-bestuurder, ‘het bestuur’. Het bestuur staat onder toezichtOnder toezicht staan betekent dat een organisatie of instantie wordt gecontroleerd door een andere, vaak onafhankelijke, instantie om ervoor te zorgen dat zij zich aan bepaalde normen, regels of wetgeving houdt. Deze toezichthoudende instantie heeft de taak om te monitoren of de organisatie haar verantwoordelijkheden op een juiste en eerlijke manier uitvoert en of zij voldoet aan de relevante regelgeving en standaarden. In het algemeen zorgt toezicht ervoor dat een organisatie wordt gecontroleerd op haar functioneren en naleving van regels, wat bijdraagt aan betrouwbaarheid en integriteit. van de Raad van Toezicht.
De Raad van Toezicht houdt toezicht op het beleid van NORMA en de uitvoering daarvan door het Bestuur en op de algemene gang van zaken binnen de stichting. De Raad bestaat uit zes personen, waaronder een onafhankelijk voorzitter, een financieel deskundig lid en nog een onafhankelijk, deskundig lid. Daarnaast worden drie leden (vertegenwoordigers van rechthebbenden) voorgedragen door erkende belangenorganisaties.
De Repartitie en SoCu-Commissie vertegenwoordigt de rechthebbendenUitvoerende kunstenaars die recht hebben op vergoedingen van NORMA en wordt voorgedragen door verschillende belangenorganisaties voor uitvoerende kunstenaars zoals ACT en de Ntb/Kunstenbond en de jaarlijkse Vergadering van Aangeslotenen. Andere erkende belangen organisaties zijn Samen1Stem en BAM! Popauteurs. De Repartitie en SoCu-Commissie heeft een adviserende rol aan zaken als: verdelingsreglementen en de inhouding van, en toekenning aan, sociaal culturele doeleinden.
Contact Repartitie en SoCu-Commissie
Wil je contact opnemen met de Repartitie en SoCu-Commissie? Stuur een e-mail naar: norma@stichtingnorma.nl en je vraag wordt zo spoedig mogelijk in behandeling genomen.