Nieuws

Nieuw TV programma “op de planken” vanaf 21 juli op de NTR

Geplaatst op

Nieuw TV-Programma “op de planken” zet 42 podiumkunstenaars in de spotlight.

Vanaf donderdag 21 juli 2022 zendt omroep NTR elke week op NPO 2 extra het televisieprogramma “Op de planken” uit. In elke van de 14 afleveringen staan drie podiumkunstenaars centraal, afkomstig uit de wereld van theater, dans, spoken word en muziek. Naast een registratie van een deel van de voorstelling of het repertoire, praten de kunstenaars openhartig en bevlogen over hun werk, hun passie en de uitdagingen in hun vakgebied.

Samenwerking Double 2 Mediaproducties & de NTR
De podiumkunstenaars zijn geselecteerd uit de aanmeldingen bij het platform Cultuurexplosie. Het programma wil een zo breed mogelijk publiek laten kennismaken met Nederlandse podiumkunstenaars, die nog maar sporadisch de kans krijgen om voor grotere zalen op te treden. Manoushka Zeegelaar Breeveld, lid van de Repartitie en SoCu Commissie van NORMA over het programma: “Bij NORMA zijn we zeer verheugd dat met “Op de planken” een podium is gecreëerd dat uitvoerende kunstenaars de aandacht biedt die ze verdienen, mét passende gages. Werk dat anders was blijven liggen door de bizarre omstandigheden waar we de afgelopen twee jaar in verkeerden.”

Het televisieprogramma “Op de planken” is een samenwerking met Double 2 Mediaproducties en Omroep NTR. De uitzendingen zijn wekelijks op donderdag 22.00 uur te zien op NPO 2 extra en terug te kijken op NPO Start.