Nieuws

Instructies voor claimen door stemacteurs

Geplaatst op

Claimen voor stemacteurs behoeft wat extra toelichting en daarom heeft NORMA samen met Samen1Stem dit bericht opgesteld met instructies voor specifiek het indienen van de claims voor animatieseries door stemacteurs.

Welke documenten moet ik als bewijsstuk meesturen?

NORMA vraagt bewijsstukken om te kunnen controleren of de claims correct zijn. Die bewijsstukken zijn nodig om te kunnen voldoen aan de strengere eisen die de toezichthouders en onze externe accountant aan NORMA stellen.

In het kort moeten er twee dingen worden bewezen: dát je een rol hebt ingesproken in dat programma, maar ook hoe groot jouw rol was (hoofdrol, middenrol of kleine rol).

Dit is voor stemacteurs vaak niet eenvoudig te bewijzen. Daarom heeft NORMA twee tools ontwikkeld om het claimen voor stemacteurs te vergemakkelijken. Stuur daarom altijd twee documenten op wanneer je claims indient via MyNORMA.

Altijd meesturen: Altijd meesturen:

Een ingevulde rekenhulp. [DOWNLOAD]

Met deze rekenhulp kan je de periode van het jaar berekenen die jij gaat opgeven in je claim, dat is jouw aandeel in de serie. Voor instructies over hoe de rekenhulp te gebruiken, kijk hier: FAQ MyNORMA

Een bewijs van je rol.

Dit is een document waar NORMA uit kan afleiden dat jij die rol hebt gespeeld die je claimt en liefst ook nog hoe groot die rol was. Dit bewijs kan bijvoorbeeld een productiecontract zijn of een sessierapport.

Heb je dat niet meer? Of denk je dat die documenten toch niet voldoen als bewijs? Gebruik dan het volgende document (Verklaring aanmelding repertoire NORMA) als bewijsstuk:

Verklaring aanmelding repertoire NORMA [DOWNLOAD]

Wat als ik andere vragen heb?

Bel of mail met de servicedesk van NORMA:  +31 (0)35 625  17 90 of servicedesk@stichtingnorma.nl.