Nieuws

Simone van Vugt verkozen tot lid van de Raad van Rechthebbenden

Geplaatst op

Simone van Vugt is tijdens de Vergadering van Aangeslotenen op 1 maart j.l. officieel voorgedragen tot lid van de Raad van Rechthebbenden. Zij zal per 1 juli plaatsnemen op de vrije zetel audio en daarmee opkomen voor de belangen van de rechthebbenden van NORMA.

Simone van Vugt (1991) is muzikant en heeft sinds 2010 een actieve rol in de Nederlandse popsector. Zo speelde ze als multi-instrumentalist de afgelopen jaren met verschillende projecten op de Nederlandse poppodia/festivals, was ze regelmatig live op de radio en zat ze in de huisband van De Wereld Draait Door met Sue the Night.

Momenteel is Simone een masterstudie aan het Conservatorium van Amsterdam aan het afronden en werkt zij aan een album onder het pseudoniem: Loveless. Naast haar muzikale carrière heeft ze sinds 2016 ook een ondersteunende rol in de muziekindustrie. Aanvankelijk als boeker in het popcircuit en sinds 2018 is ze werkzaam voor auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, waar ze gespecialiseerd is in het online auteursrecht.

Simone over haar nieuwe uitdaging in de Raad van Rechthebbenden:
“Ik heb er vertrouwen in dat mijn kennis van auteursrecht en mijn ervaring als uitvoerend musicus van toegevoegde waarde zijn binnen de Raad van Rechthebbenden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat alle rechthebbenden van NORMA zich kunnen herkennen in de organisatie en wil ik het jonge en frisse geluid van de muzieksector vertegenwoordigen.”