Nieuws

NORMA Corona Fonds ontvangt recordaantal aanvragen

Geplaatst op

Bijna 350 subsidieaanvragen voor projecten kwamen er in de eerste twee weken van september binnen voor het NORMA Corona Fonds (NCF).

Het reguliere NORMA Fonds ontving nooit eerder zo’n grote hoeveelheid projectplannen. Dit geeft duidelijk aan hoe hoog de nood is voor stimulering van de culturele sector vanuit fondsen zoals het NCF. Dit noodfonds, dat onderdeel uitmaakt van het Steunfonds Rechtensector, heeft als doel extra kansen te bieden aan de door de coronacrisis zwaar getroffen creatieve industrie. Het NCF stelt in totaal 500.000 euro beschikbaar voor projecten van uitvoerende kunstenaars. Het doel van dit fonds is om professionals in de creatieve industrie, met name scheppende en uitvoerende kunstenaars, te stimuleren en in staat te stellen nieuw werk te maken. Denk daarbij aan theater, muziek, dans, film, series, videoclips, hoorspelen en alle denkbare mengvormen. De komende weken zal de NORMA Corona Fonds zich bezighouden met het beoordelen van alle aanvragen.

Meer informatie over het NORMA Corona Fonds (zoals het reglement en de procedure van aanvraag en beoordeling) vind je op deze pagina.