Nieuws

Sena, Buma/Stemra en NORMA lanceren Music Rights on Tour

Geplaatst op

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra en Naburige Rechtenorganisaties Sena en NORMA lanceren gezamenlijk Music Rights on Tour. Met dit initiatief willen de drie organisaties misverstanden rondom muziek en recht wegnemen en verschillende doelgroepen voorlichten.

Voor veel muzikanten blijft muziek en recht een moeilijk op te lossen puzzel. Moet de hele band zich aansluiten bij Buma/Stemra? Krijg ik voor live optredens ook geld van Sena? En wanneer is het handig om lid te worden van NORMA? Om deze vragen en meer voor eens en voor altijd te beantwoorden, slaan de Nederlandse rechtenorganisaties de handen ineen.

Music Rights on Tour trekt in 2019 onder meer langs muziekopleidingen, en beurzen. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het initiatief. De voorlichting is gratis en bedoeld om transparantie en samenwerking met betrekking tot rechten in de muziekindustrie te bevorderen.

Op Noorderslag vond de kick-off plaats aan de hand van een duidelijke case met daarbij aanwezig verschillende betrokkenen. In augustus 2018 lanceerde Wulf de single ‘Watch Me Go’ – titelsong van het SBS6 tv-programma House of Talent. Hoe zijn de samenwerkingen aan dit nummer tot stand gekomen? Wie ontvangen vergoedingen vanuit auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra, en wat moeten ze hier voor doen? En hoe zit het nu precies met het naburig recht, wie ontvangt vergoedingen van NORMA en Sena?

In dit panel kwamen al deze vragen aan bod en vertelden de  artiest, zijn manager, sessiemuzikanten, uitgever en de platenmaatschappij welke rol deze rechtenorganisaties spelen. Music Rights on Tour gaat hier dit jaar op verschillende locaties nog uitgebreider op in.

Volg Music Rights on Tour via www.musicrightsontour.nl