Nieuws

Betaling uitzendjaren 2016, 2017 en 2018

Geplaatst op

Afgelopen week heeft NORMA een uitbetaling gedaan voor de uitzendjaren 2016, 2017 en 2018.

Indien je hebt meegewerkt aan een productie die in één van de genoemde jaren is gebruikt door bijvoorbeeld een tv-uitzending, kan het zijn dat je recht hebt op een vergoeding. In dat geval is er een bedrag overgemaakt naar jouw rekening. Je kunt de factuur terugvinden in jouw MyNORMA-account onder ‘Financieel’. Let op: alleen vergoedingen hoger dan 25 euro netto worden uitbetaald. Als het voor jou gereserveerde bedrag van vergoedingen lager is, dan reserveren wij het geld tot jouw vergoedingen boven de 25 euro uitkomt.

Bij de geldstroom televisie-uitzending incasseren we overigens niet voor Amerikaanse producties. Het kan zijn dat je eerder daarvoor wel een vergoeding hebt ontvangen. In dat geval, hebben we de verrichte betalingen voor de jaren 2015 t/m 2017 gecorrigeerd met de betaling van juni 2019. Daarnaast kan er ook sprake zijn van andere verrekeningen op basis van ons Algemeen Verdeelreglement. Mocht je daar vragen over hebben, dan kan je het beste even contact opnemen met NORMA.

Heb je meegewerkt aan een productie die in 2016 is uitgezonden? Je kunt tot en met 30 september claimen voor uitzendjaar 2016! Ook voor de jaren 2017 en 2018 kan worden geclaimd via het MyNORMA portal.