Nieuws

Overname NORMA iTunes-dienst een feit

Geplaatst op

De officiële overname van NORMA’s iTunes-dienst met The Source is een feit. Vanaf 17 juli 2018 zal The Source de uitvoering van de iTunes contracten van NORMA’s iTunes-aangeslotenen overnemen.

NORMA heeft in The Source een professionele partner gevonden die levert aan meer dan 200 streamingplatforms (zoals o.a. Apple Music, Spotify en Deezer) en downloadportals (zoals o.a. iTunes en Amazon), waarmee invulling gegeven kan worden aan de gewenste uitbreiding van de iTunes-dienst.

The Source
The Source B.V. is een Nederlandse organisatie die al meer dan 25 jaar dienstverlenend is aan artiesten, muzieklabels en -organisaties. The Source heeft zich in de afgelopen tien jaar gespecialiseerd in digitale exploitatie van muziek gerelateerde producten aan praktisch alle download- en streamingplatformen ter wereld en is inmiddels één van de grootste, onafhankelijke, digitale distributeurs in Europa. Dit zonder de persoonlijke aanpak en aandacht voor de individuele klant uit het oog te verliezen.

Wat houdt de overgang in?
The Source neemt de iTunes-dienst van NORMA over tegen exact dezelfde voorwaarden en revenueshare (uw deel van de opbrengsten), dat wil zeggen dat u nog steeds gebruik kunt maken van het standaard leveren aan Apple Music en iTunes. In formele zin draagt NORMA de uitvoering van uw contract over aan The Source.
In de praktijk hoeft er voor u niks te veranderen. Wel dient u met The Source uiteindelijk een nieuw contract te sluiten. Daarover neemt The Source met u contact op. Mocht u bezwaar hebben dat The Source uw persoonsgegevens gebruikt voor het aanbieden van een nieuw contract, laat het ons vóór 16 augustus a.s. weten via: privacy@stichtingnorma.nl.

Muziek aanleveren
Ten aanzien van de uitvoering van uw huidige contract kunt uw muziek per e-mail op dezelfde manier blijven aanleveren, zoals u gewend bent. Het e-mailadres voor aanlevering wordt: content@the-source.eu. U dient een nieuw content-aanmeldformulier te gebruiken, welke hier is te downloaden. Vragen over content die al online staat, kunnen naar hetzelfde bovenstaande adres. Algemene vragen stuurt u naar: labels@the-source.eu. Stuur gerust een mailtje als u nu al meer wilt weten.

Betaling tweede kwartaal 2018
Royalties voor het tweede kwartaal 2018 zal ook door The Source worden geadministreerd en uitbetaald binnen 60 dagen na afloop van het kwartaal.

Kiezen voor een enorme uitbreiding van de dienstverlening
Op het moment dat u een nieuw contract afsluit met The Source, kunt u ook ervoor kiezen om uw muziek uit te laten leveren naar het volledige scala aan wereldwijde platformen van The Source: meer dan 200+ additionele download- en streamingportals, inclusief het innen van naburige rechten in meer dan 35 landen en het beschikbaar maken van uw muziek op ‘discoveryplatformen’ zoals Shazam en Gracenote. Ook portals in markten met veel potentiële groei, zoals Afrika, India, Azië en het Midden-Oosten maken hier onderdeel van uit. Hier gelden andere voorwaarden en een andere werkwijze voor, maar door de grotere afzetmarkt zullen inkomsten flink hoger uitvallen.