Nieuws

Minister van Engelshoven opent website cultuurexplosie.nu

door admin NORMA

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven opent maandagmiddag de website cultuurexplosie.nu in theater De Krakeling in Amsterdam. Op de website zijn culturele projecten te vinden die de afgelopen maanden tot stand zijn gekomen met hulp van het Steunfonds Rechtensector. De subsidies zijn verdeeld door de Nederlandse collectieve beheerorganisaties, waaronder NORMA.

Met dit geld zijn het afgelopen jaar ondanks de coronacrisis mooie projecten tot stand gebracht en deze worden nu aan het publiek getoond. Van Engelshoven hoopt dat de website cultuurexplosie.nu voor zowel het publiek als theater- en podiumdirecteuren een inspiratie vormt en “dat er binnenkort weer een file staat voor de theaters”. Bezoekers kunnen zich aanmelden voor een wekelijks cultuurshot; een nieuwsbrief met nieuwe projecten die de moeite waard zijn om te bekijken.

De middag werd begeleid door actrice en vicevoorzitter van de Raad van Rechthebbenden Manoushka Zeegelaar Breeveld. Tijdens de opening sprak de minister met vertegenwoordigers van het Steunfonds Rechtensector, de CBO’s en natuurlijk de uitvoerenden kunstenaars.  Optredens werden verzorgd door Eva van Manen en Joost Spijkers. Zij zijn ook te zien in het nieuwe programma Cultuurexplosie Live dat vanaf nu online te zien is. Elke donderdag verschijnt er een nieuwe aflevering op ons YouTube-kanaal.