Veelgestelde vragen - NORMA

Wat bedoelen jullie met een alternatieve locatie?

Alle locaties die geen podium aanbieden voor optredens

Wat valt wel en niet onder staatssteun?

De TOZO- en NOW-uitkeringen gelden niet als staatssteun. Ook eventuele gelden ontvangen van een rijkscultuurfonds tellen niet mee als inkomsten voor de de-minimisverklaring. Heb je geld ontvangen vanuit de TOGS of de opvolger TVL, dan tellen die inkomsten wel mee.

In het algemeen geldt dat als je een de-minimisverklaring moest invullen voor de betreffende subsidie, dat het dan een vorm van staatssteun is.

Hoe voeg ik verschillende bestanden samen tot één bestand?

Als je niet over de juiste programma’s beschikt op je computer, dan kun je gebruik maken van een online dienst. Twee voorbeelden daarvan zijn Adobe Merge en SmallPdf.

Wat is de NORMA gagenorm?

De minimumgage voor uitvoerende kunstenaars is € 270 per uitvoering of per dag. Met betrekking tot repetitie- en/of montagedagen voorafgaand aan de eerste voorstelling, is de minimumgage € 110 per dag.

Van bovenstaande kan alleen worden afgeweken indien die afwijking in lijn is met wat is
bepaald in de CAO Toneel en Dans en het onderhavige dienstverband van de uitvoerende kunstenaar(s) minimaal drie aaneengesloten maanden bedraagt.

Is je vraag niet beantwoord?

Heb je een specifiek probleem of nog vragen na het lezen van de FAQ? Neem dan gerust contact op met NORMA Startersfonds adviseur Heleen Westerman via startersfonds@stichtingnorma.nl.