Nieuws

Word jij Ondernemend Acteur? Start dan op 3 oktober met onze nieuwe cursus

Geplaatst op

De acteursmarkt is continu in beweging. Eerder kon je met een afgeronde toneelopleiding de rol krijgen waar je zo op hoopte, maar er is de afgelopen jaren veel veranderd en acteurs hebben niet meer genoeg aan alleen een gedegen toneelopleiding en een paar foto’s inleveren bij de juiste casting agent. De concurrentie is groter geworden en, of je het nu wilt of niet, je moet ook een beetje verstand hebben van “zaken”.

De dagprijzen zijn achteruit gegaan, de subsidies zijn moeilijker te verkrijgen en de concurrentie is moordend. Als acteur ben je nu min of meer verplicht ‘out of the box’ te denken. Als de markt moeilijker wordt, moet je jezelf vernieuwen om toch binnen de nieuwe markt aantrekkelijk te blijven. Dit klinkt allemaal niet bijzonder als je een fles shampoo op de markt brengt, dan ben je gewend om zo te denken. Voor een acteur werkt dat anders. Een acteur wil gewoon een mooie rol spelen en ziet zichzelf niet als een merk. En toch is dat soms wel nodig.

NORMA biedt nu een gloednieuwe cursus waarin jij zelf centraal staat. In de eerste week wordt jouw profiel onder de loep genomen en in de weken erna ga jij, door het volgen van de lessen en het uitvoeren van de ‘huiswerk’ opdrachten, in 10 weken kijken waar jou verbeterpunten, kansen of zwaktes liggen. Ook kanten waar je misschien zelf nog niet aan gedacht hebt zullen worden behandeld. De leraren zijn jouw persoonlijke coach gedurende de lessen, zodat jij dit zelf verder kunt uitwerken.

Wat is je doel als acteur? Inkomen genereren binnen je vakgebied. In de werkelijkheid blijkt het soms niet zo simpel te zijn, omdat er meerdere obstakels op je weg komen. Hoe elimineer je die obstakels? Hoe denk je in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden?

NORMA start op 3 oktober met de cursus Ondernemend acteur.

Jij staat aan de basis van je eigen lesstof. Jij bent het product dat vermarkt moet gaan worden.

Wij hebben met zorg een groep docenten samengebracht die ieder op hun eigen vakgebied de krachten bundelen zodat er op een aantal cursusavonden zelfs een duo-les ontstaat. Jij bent de lesstof en zo leer je avond aan avond hoe jij jezelf het beste kunt presenteren en welke tools hiervoor zijn. Je leert anders denken, naar jezelf te kijken en jezelf te profileren.

Veel vragen komen aan bod: Hoe genereer ik inkomen binnen mijn vakgebied op verschillende gebieden? De eerste vraag is natuurlijk: Hoe kom ik aan een rol? Heb ik daadwerkelijk alles gedaan wat in mijn macht ligt om de rol te krijgen? Binnen Nederland? Maar ook in het buitenland bijvoorbeeld? Zijn er ook mogelijkheden om mijn vakgebied te verbreden? Hoe kom ik daarachter? Hoe pak ik dat aan?

Alle avonden wordt er door jou zelf aan je profiel gebouwd zodat je na deze 10 weken een doordacht plan in handen hebt dat op je lijf geschreven is. Het eindresultaat heb jij dus zelf in de hand. Zie het als Work in Progress op de weg waar je geen kans onbenut laat.

DURF JIJ HET AAN? Geïnteresseerd? via 020 -6272798 of communicatie@stichtingnorma.nl kan je dit aangeven. Wij zullen je daarna verder op de hoogte houden.