Nieuws

Uitreiking Gouden en Zilveren Notekrakers 4 september in Paradiso

Geplaatst op

De longlists voor de Zilveren en Gouden Notekraker zijn bekend. In aanloop naar de uitreiking op 4 september 2017 brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en -musici hun stem uit op de meest opvallende artistieke prestaties van het afgelopen seizoen. Tijdens de feestelijke show in Paradiso zijn Zilveren- en Gouden Notekrakers te winnen in de categorie Televisie en Muziek. De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor aanstormend talent en net als de Gouden Notekraker een erkenning voor collega’s door collega’s uit het vak.

De Gouden Notekraker van longlist naar drie genomineerden

Met de Gouden Notekraker eren acteurs en muzikanten elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Voor de Gouden Notekraker stemmen bij NORMA en Sena aangesloten musici en acteurs eerst op een longlist. Vanuit die longlist bepalen zij zelf wie een plek op de shortlist met drie genomineerden verdient. Daarop wordt in de zomer opnieuw gestemd. In de categorie muziek staan op de longlist van de Gouden Notekraker muzikale successen als Ali B, Jett Rebel, Ntjam Rosie, Kensington en vele anderen. In de categorie Televisie maken onder meer Katja Schuurman, Pierre Bokma, Waldemar Torenstra en Georgina Verbaan kans op een nominatie voor het gouden speldje.

Zilveren Notekraker voor aanstormend talent

De Zilveren Notekraker is een aanmoediging voor talentvolle nieuwkomers in het vak. De stem van collega-musici en -acteurs in de eerste stemronde is doorslaggevend. De winnaars zijn de acteur en muzikant die in die eerste stemronde de meeste stemmen krijgen. Op de longlist van Zilveren Notekraker Televisie staat aanstormend talent als Tonko Bossen, Roos Dickmann en Jason de Ridder. In de categorie Muziek zijn onder andere Celine Cairo, Navarone en Broederliefde kanshebbers.

Over de Notekrakers

De Gouden en Zilveren Notekrakers zijn een initiatief van NORMA en Sena. Met deze vakprijs eren acteurs en musici elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en smaakmakers van het afgelopen seizoen. Via www.goudennotekraker.nl brengen bij NORMA en Sena aangesloten acteurs en musici hun stem uit. In 2016 werd de Gouden Notekraker uitgereikt aan Thekla Reuten en Douwe Bob.

De Zilveren Notekraker ging vorig jaar naar Matthijs van de Sande Bakhuyzen en Nationaal Jeugd Jazz Orkest.

Stemmen voor de Gouden Notekraker longlist

Met de Gouden Notekrakers eren acteurs en musici elkaar voor de meest opvallende artistieke prestaties en kiezen zij de smaakmakers van het afgelopen seizoen. In deze eerste stemronde bepalen alle bij Sena en NORMA aangesloten musici en acteurs wie van de longlist tot de drie genomineerden van de Gouden Notekraker behoort.
Stemmen kan tot dinsdag 20 juni via deze pagina. Daarna volgt nog een stemming voor het bepalen van de uiteindelijke winnaar. Voor het stemmen heb je jouw NORMA-nummer nodig.

 logotrans norma-sena-transparant