Nieuws

NORMA organiseert geen Gouden en Zilveren Notekraker meer

Geplaatst op

Sinds dit jaar houdt NORMA zich niet meer bezig met de organisatie van de Gouden en Zilveren Notekraker, hierdoor zal de prijs niet meer aan acteurs worden uitgereikt. NORMA’s zusterorganisatie Sena zal echter de prijs en de uitreiking ervan nog wel organiseren voor musici.

De Gouden en Zilveren Notekrakers werden altijd gefinancierd uit NORMA’s Sociaal-Culturele gelden. De keuze om niet meer deel te nemen aan de organisatie van deze prijs is genomen door NORMA’s Raad van Rechthebbenden (RvRh). De RvRh heeft een afweging gemaakt over de besteding van de Sociaal-Culturele gelden en is daarbij tot de conclusie gekomen dat de prijs en het daaraan gekoppelde evenement op dit moment een te grote uitgave is afgezet tegen hetgeen het de aangeslotenen van NORMA oplevert.

De prijs zal deels nog wel blijven voortbestaan, want NORMA’s zusterorganisatie Sena blijft de prijs (Gouden en Zilveren Notekraker) wel uitreiken aan bij hen aangesloten musici. De uitreiking van deze prijs zal dit jaar plaatsvinden op 17 september in Paradiso, Amsterdam. Voor meer informatie leest u dit nieuwsbericht op Goudennotekraker.nl.