Claimdeadlines en afsluitingen - NORMA

Voor het indienen van claims voor programma'sFilms, tv-series, documentaires, tv-programma’s, concert- en cabaretregistraties, etc. waarin je een bijdrage van uitvoerende kunst hebt geleverd gelden deadlines. Op deze pagina vind je een overzicht van actuele deadlines en van formele en definitieve afsluitingen van gebruiksjarenEen gebruiksjaar is het jaar waarin een programma is gebruikt en/of uitgezonden..

Actuele deadlines gebruiksjaren

2021: 1 september 2022

De programma'sFilms, tv-series, documentaires, tv-programma’s, concert- en cabaretregistraties, etc. van gebruiksjaar 2021 staan nu beschikbaar om te claimen in MyNORMA.
Claim jouw bijdragen in programma’s die zijn uitgezonden/gebruikt in 2021 vóór 1 september a.s. en wij betalen voor het einde van dit jaar daar nog voor uit.

Formeel afgesloten gebruiksjaren

2020

Deze gebruiksjaren zijn formeel afgesloten, dat houdt in dat je niet meer via MyNORMA hiervoor kunt claimen omdat de deadline daarvoor al is verlopen.

Als je nog niet bent aangesloten en je je voor het eerst aanmeldt bij NORMA, dan gelden er andere claimtermijnen. Mogelijk kun je dan nog een ‘na-claim’ indienen voor deze gebruiksjaren. Meer info over het na-claim proces lees je hier.

Ben je wel al bij NORMA aangesloten, dan kun je alleen onder specifieke omstandigheden nog een na-claim indienen voor gebruiksjaren 2018, 2019 en/of 2020  (bijvoorbeeld overmacht). Denk je hiervoor in aanmerking te komen, neem dan zo snel mogelijk contact op met onze servicedesk en geef aan waarom het niet mogelijk was om voor de formele deadline te claimen.

Definitief afgesloten gebruiksjaren

2016 en alle voorafgaande jaren.

Voor gebruiksjaren die definitief zijn afgesloten kun je niet meer claimen, ook kun je geen na-claim meer indienen wanneer je nog niet bent aangesloten. Alle gelden voor deze jaren zijn uitgekeerd.